Dingen die je niet mag vergeten op reis

De foto hieronder is van onze gezinsvakantie in Vietnam. We trokken 17 dagen door het land. Met zoveel verschillende stops is licht reizen een must. Hoe we dat doen, vertelde ik hier en hier al. Nu deel ik graag mijn lijstje heel kleine dingen die je niet mag vergeten op reis.

Hoi An en haar lampionnetjes
Hoi An en haar beroemde lampionnetjes

Wij hadden elk een rugzak, één valies en een trolly mee. Toch hou ik altijd plek voor deze dingen. Ze nemen niet veel plek in maar maken het leven zo handig. Het zijn dingen die je op kampeervakantie vaak sowieso meeneemt maar ook voor roadtrips, hotel, vliegtuigreizen en andere reizen blijven het praktische dingen die je niet mag vergeten op reis.

Drie dingen die je niet mag vergeten op reis uit je keukenkast

  • Één multi bruikbaar mes. Als je met het vliegtuig reist, diep in de in te checken bagage. Een mes waarmee je iets kan opensnijden, smeren, schillen. Je zal moeten toegevingen doen, want thuis hebben we daar verschillende instrumenten mee maar zorg dat er iets is. Handig bij improvisatiepicknick, een stuk fruit dat je niet kan wassen met zuider water of om moeilijke pakjes open te krijgen.
  • Één, twee kleine bewaardoosjes. Tijdens de heen-en terugreis kan je ze gebruiken om oordopjes of ander klein gerief in te bewaren, ter plekke komen ze handig uit voor als er vb. ergens etensrestjes zijn, je iets in stukken uiteen laat vallen, een nat doekje mee te nemen, …
  • Koeken. Spaar altijd een beetje plaats voor iets van tussendoortje. Reizen geeft vaak vertraging en hongerige kinderen zeuren. Bewaar de kalmte door hen af en toe te voederen.

Twee dingen die je niet mag vergeten op reis uit je wasruimte/berging

  • Wasknijpers: 2 of 3. Niet om de was te doen , al sluit ik niet uit dat je es een zwempak zult ophangen. Maar om een gordijn toe te houden, een zak afgesloten te houden, een splitsing in een kamer te maken. Neemt geen plaats in en kan altijd handig zijn.
  • Plastic zakjes: 2 of 3: om nog wat natte items toch al in een valies te kunnen opbergen, om zandschoenen van de rest weg te houden of, zie hieronder… om kotskleren niet weg te hoeven gooien.

Drie dingen die je niet mag vergeten… uit je badkamerkastje

  • Restjes zeep. Als je handzeep bijna op maar nog net handelbaar is, leg hem dan thuis al aan de kant. Het is handig om enkele kleine restjes zeep mee te nemen, net goed voor die paar dagen dat je op die plek verblijft, waar er misschien geen goede zeep is. Samen met een flesje water, kan je je ook even verfrissen zo. Dit komt niet terug mee naar huis daarna.
  • Natte doekjes of tetra washandjes. Het eerste is niet mijn favoriet qua milieu, maar kan op vakantie de hygiëne soms een handje helpen. Een alternatief kan ook zijn dat je een washandje vochtig in het kleine doosje van hierboven met het stukje zeep van hierboven bewaart, dat blijft een dagje fris.
  • WC-papier: evident maar vaak vergeten. Redt vaak je leven. Of althans, je hygiëne. Kan ook gebruikt worden als servet, zakdoek, kots-opruimer of als proper plekje om een boterham te smeren.

Twee dingen… uit je speelgoedkast

  • Een spel kaarten. Neemt geen plaats in maar is zo rijk wat je ermee kan doen. Zwartepieten of afleggen voor de kinderen of een spelletje uno. Ben je alleen, dan kan je Patience spelen en met volwassenen of oudere kinderen kan je al een moeilijker spelletje zoals (kleuren)wiezen of manillen spelen. Het is ook een ijsbreker als je mensen leert kennen en je steekt het snel weg ergens in een zak, neemt geen plaats in en iedereen kent het.
  • Een klein setje kleurpotloden. Altijd handig en kan je altijd iets mee doen tijdens onverwachte wachttijden, op restaurant, aan het zwembad, … want papier vind je overal.

Tot slot

Als,je deze dingen ergens wegsteekt in een verloren hoekje, zal je altijd iets hebben om de hygiëne en rust te bewaren. Op spannende roadtrips is dat zo dankbaar. En merk op dat enkele van de zaken gewoon ook niet meer terug meekomen, dus je komt lichter thuis dan je vertrok. Of toch zeker al je bagage.

Nog tips? Kijk zeker ook eens hier voor meer inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *