Tien praktische tips voor een roadtrip met kinderen

Vele mensen kijken vreemd op als je zegt dat je 4000 km gaat afleggen met kinderen in de Verenigde Staten. Toch is dit relatief doenbaar. In deze blog deel ik mijn tips om de roadtrip vlot te laten verlopen.

Zelf zijn we nogal van oordeel dat dit niet lastiger is dan die gewoon thuis entertainen. Toch geven we graag even enkele tips voor een roadtrip met kinderen.

Vijf tips rond bagage voor een roadtrip met kinderen

  1. Licht reizen! Zò nodig in een roadtrip. Je hebt al regelmatig genoeg documenten in je ene, een kind in de andere hand terwijl je dan je valiezen overschouwt en bekijkt wat ermee moet. Hierover volgt nog een post sowieso.Tips voor een roadtrip met kinderen
  2. Verdeel en heers. Ga slim om met wat je incheckt in het vliegtuig. Per 1000 reizigers gaan er 16 stuks bagage zoek dus wees dit voor. Wij hadden twee stuks en dus zorgde ik ervoor dat alles netjes was verdeeld: niet één valies voor de kinderen en één voor ons maar in elke valies voldoende voor ons alle 4.  Zowel kledij, ontspanning, slaapknuffels als pyjama’s werden netjes verdeeld dus bij verlies van één stuk konden we wel even verder.
  3. Ga je op reis met de auto naar één vaste standplaats maar maak je onderweg een pitstop om te overnachten? Maak dan één koffertje met toiletgerief en pyjama’s, knuffels en pampers voor die nacht apart. Zo hoef je die netjes geschikte koffer niet overhoop te gooien en ben je in een oogwenk geïnstalleerd.
  4. Geef niet alle speelgoed onmiddellijk prijs. Temporiseer en hou achter de hand. Een klein nieuw boekje verstopt houden voor in de terugvlucht zorgt ervoor dat die laatste uren, wanneer iedereen eigenlijk wel thuis wilt zijn, ook nog vlot verlopen. Dit boek is trouwens een topper voor het eerste vliegavontuur.
  5.  Eens je aangekomen bent, reorganiseer je best je bagage eens. Zo kan je ervoor zorgen dat je niet alles telkens hoeft uit te halen als je maar één nacht stopt. Zo bleef bij ons steeds één van beide grote valiezen in de auto, met in het begin kledij voor later die vakantie en op het einde met enkel vuil wasgoed. Halverwege eens alles uithalen en herverdelen, het is een halfuurtje werk maar bespaart je veel tijd.

Ter plekke in het land van bestemming: de supermarkt als prijsdrukker

Als je een beetje je budget wil onder controle houden tijdens een roadtrip met kinderen, is de lokale supermarkt een goed idee

  1. Om de prijs te drukken, helpt het als je in de wagen water en tussendoortjes hebt liggen. Dan hoef je op toeristische plaatsen niet teveel te betalen voor de nodige verfrissing. Als je per wagen vertrekt, kan je dat thuis al doen, eventueel in een auto-koelbox. Ga je per vliegtuig, dan doe je dit gewoon na aankomst.
  2. Moet je alles wel huren? Wij hadden 2 autostoelen nodig. Meedoen op het vliegtuig zagen we niet zitten maar Avis vroeg 75 USD per autostoel. Een check op de site van Wallmart leerde me dat we die type zitjes konden kopen voor 20 USD. Het plan was om bij de Leger des Heils die achter te laten, maar gezien file in het terugkeren en dat we toch lichter reisden dan gedacht, heb ik ze meegebracht naar hier en worden ze gebruikt voor als we taxi spelen voor vriendjes.
  3. En driemaal brengt geluk: de supermarkt voor picknick. Om de prijs te drukken, deden wij éénmaal per dag een picknick. We kochten dan broodjes en wat beleg en apero bij de lokale supermarkt en dat hielp om de totale kostprijs te drukken, ondanks dat we nergens logies met een kitchenette hadden. Gezellig ook en je zit in de natuur. Het enige wat je mee moet doen van thuis is een paar stuks bestek, wat bordjes en als je de plek hebt, is een picknickdeken wel zo handig.

Nog twee laatste tips

Markeer je kinderen 🙂 ik heb de handige bandjes van Goedgemerkt. Daarnaast droegen ze rond hun hals in de door- en terugvlucht een kaartje met hun gegevens en onze bestemming. Zeker handig in een land waar je kinderen de lokale taal niet spreken.

Geniet. Dat moet eigenlijk de eerste tip zijn. Niet altijd alles doodredeneren. Blijf beseffen dat het kinderen zijn dat je mee hebt. Ze doen thuis vervelend dus zullen ze dit op vakantie zeker eens doen. Als jullie vinden dat jullie genieten van zo’n reis met jullie gezin, doen zou ik zeggen. Weet dat het niet altijd rozengeur en maneschijn zal zuijn: je hebt statistisch nu eenmaal meer kans dat je iets tegenkomt dan als je een week aan een strand in Egypte ligt. Als het jullie echter aanspreekt, dan zal je zo’n mooie herinneringen opbouwen.

En wat zijn jullie tips voor een roadtrip met kinderen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *