Eerlijk review over een stofzuigerrobot

Review over een stofzuigerrobot: sinds februari rijdt Alfred hier rond. Na lang wikken en wegen en ook na veel uitpluizen en dromen, trakteerde ik mezelf op een stofzuigerrobot.

Hoe ervaar ik die nu na drie maanden? Hieronder een eerlijke review over een stofzuigerrobot met 4 dingen die je moet weten.

Review over een stofzuigerrobot

Vier dingen om te weten over een stofzuigerrobot

  • Het blijft een robot

De grootste vrees van mij echtgenoot was dat ik gauw teleurgesteld zou blijken. Niet gevreesd, zei ik, jou zal die nooit vervangen. En effectief: Alfred (de ronot) doet zalig goed zijn job. Toch is het (nog) niet de vervanger van een eigen grondig stofzuigrondje. Hoekjes zijn wel eens een probleem en hij gaat niet onder alle kasten. Systematisch doet hij zijn rondje en toch heeft hij geen ogen zoals de onze.

Dus: temper je verwachtingen. Ik had op voorhand gesteld dat dit extra zou zijn, geen vervanging. Zo help je teleurstelling te vermijden.

  • Het is een tijdsbespaarder….

Ook al is het niet de perfectie: hij gaat je heus wel helpen. Tussen de grondige poetsbeurten door maakt hij je huis of een deel van je huis weer netjes. Hier stofzuigt hij bijvoorbeeld de keuken terwijl ik de kinderen naar school breng. Deed ik dat dan vroeger? Nee, maar wel snel met stoffer en blik of handstofzuiger onder tafel, dat hoeft niet meer. Terwijl ik in de ene slaapkamer afstof, werkt hij de andere af door de vloer te stofzuigen.

  • En hij neemt zijn tijd

Hij doet het wel op zijn gemak en in verschillende keren. Eens hij de kaart van je huis maakte, voorspelt hij de duurtijd en het lijkt best lang. Toch gaat hij even systematisch te werk als een grasmaaier op een voetbalveld. En dan nog eens. Daarbij draait hij mooi rond de afgebakende zones of meubelpoten.

  • Hij ontstresst werkelijk

En dat is de grootste winst in deze review. Hij helpt om minder ergernissen of to do’s in je hoofd te creëren.

Wij vallen hier immers regelmatig zonder poetsvrouw. Zelf voel ik dat met de komst van Alfred ik daar minder mee inzit. Ik relativeer het even. Als je ‘s avonds thuiskomt en op de donkere vloer zie je geen stofkatten zweven of onder de tafel zie je geen kruimels, zijn bij mij ook de muizenissen uit mijn hoofd weggeblazen. Zelf lopen we thuis immers altijd op kousen, schoenen gaan af bij de voordeur. Dus even een stofzuiger en het is alvast weer wat properder.

Nog enkele tips over een stofzuigerrobot

Voor ik deze review over een stofzuigerrobot afsluit, nog enkele tips

  • Spaar even voor het iets betere segment: in elke review over een stofzuigerrobot las ik het en ik beaam het: kwaliteit en dus efficiëntie betaal je nu eenmaal: duurder is gewoon slimmer
  • Je moet ook zelf werken: hij gaat niet vanzelf of perfect langs alles heen. Opruimen en stoelen in de lucht want anders doet hij een nogal zinloos toertje
  • Onderhoud hem goed: het is een delicate robot en dus stipt legen, wielen poetsen, filter uithalen: zeker bij harige medebewoners is dit aangeraden

Enkele vooroordelen over een stofzuigerrobot ontkracht

  • Hij maakt veel geluid: eerlijk, mij stoort het niet en ik ben nochtans gevoelig aan geluiden
  • De opvangbak is te snel vol: bij mij doet hij keuken en woonkamer en dan leeg ik hem beter even. Nieuwe modellen hebben in het laadstation een extra capaciteit voorzien, al wou ik dat niet om esthetische redenen
  • je moet zelf nog poetsen. Dat klopt maar stellen dat het zinloos is, vind ik overdreven: hij neemt wel degelijk werk uit handen en zorgt dat je minder geconfronteerd wordt met de nog nodige huishoudelijke taken na een werkdag

Zo, dit was mij eerlijke review over een stofzuigerrobot. Ik kocht een iRobot, zelf betaald, en doopte hem Alfred. En ook al heb ik nog altijd een gewone stofzuiger en een poetsvrouw, ik zou Alfred niet meer kunnen missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *