Top 5 Amsterdam met kinderen

Als je kort of langer verblijft in Amsterdam met kinderen, wat moet je dan zeker gezien hebben? Zelf heb ik na de verschillende familiebezoekjes de volgende top-5 verzameld.

Amsterdam zicht op de grachten, Amsterdam met kinderen

Top 5 als je in 2 dagen Amsterdam met kinderen wilt zien

  1. Nemo science museum

Het lijkt een Nederlandse Technopolis maar persoonlijk vind ik het beter. De wandeling erheen en het rooftop terras zijn op zich al de moeite waard maar binnenin is het fun verzekerd. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier gauw meer dan een halve dag hun hartje ophalen. Doe zeker ook eens de “actie-reactie” show of wees zelf laborant in het laboratorium, witte stofjas inbegrepen.

Nemo Science museum, Amsterdam met kinderen
  1. Fietsen

Je kan op vele plekken fietsen huren en bij het Zwarte Fietsenplan vind ik dat handiger dan deelfietsen zoeken. Het is dé manier om de stad te verkennen. Oefen eerst wat in het Vondelpark: als je geen ervaren fietser bent, word je hier zo de weg afgereden door andere fietsers.

  1. Het Burgerweeshuis in het Amsterdams museum. Een leuk kindvriendelijk museum dat je onderdompelt in het grauwe leven van toen. Wie de jeugdboeken van Simone Van der Vlugt las, zal veel herkennen en ook voor de kinderen een leerrijke trip.
  2. Shoppen in de Kalverstraat of in de Bijenkorf… en een stroopwafel als toetje.

Ook al zijn de meeste merken ons niet meer onbekend en shop je er ook vanuit je luie zetel, de sfeer rond de grachten en tussen de pleinen is zeker bij mooi weer toch altijd weer uniek en het bezoeken waard.

  1. Eén van de topmusea

Met kinderen moet je ze niet allemaal afstruinen. Toch is het de moeite waard om 2-3 gekende schilderijen uit ofwel het Van Gogh museum ofwel het Rijksmuseum te kiezen en die met hen te bezoeken. Het is een herinnering voor het leven. Snuif nadien even de sfeer op van het Museumplein en scoor wat streetfood aan één van de vele stalletjes. Vergeet ook niet om ook het Rijksmuseum als gebouw op zich te bewonderen.

Het straatje in Delft, Vermeer, Rijksmuseum, Amsterdam met kinderen

En verder in Amsterdam

Hier ontbreekt natuurlijk één belangrijke: het Achterhuis van Anna Frank. Helaas is het me nog nooit gelukt om tijdig tickets te hebben voor dit museum. Doe dit ook pas met kinderen vanaf 10 jaar, zeggen ze.
Andere klassiekers om met kinderen te doen: Madam Tussauds, Artis, de bootjes, …

Nog tips voor Amsterdam met kinderen

Parkeren is in Amsterdam heel duur én ook gevaarlijk. Zoek één van de park&ride parkings op de rand op. Neem dan de tram en scoor een mooie korting door bij het afrekenen je meerdagenpas/dagpas te scannen aan de automaat. Opgepast: in sommige parkings moet je heel specifiek één ingang binnenrijden om recht te hebben op de korting.

Tijd over? Tips om te doen buiten Amsterdam met kinderen

In de buurt van Amsterdam heb  je ook nog twee toppers van formaat waar je met de kinderen een halve dag kan doorbrengen:

  • Museum Voorlinden in Wassenaar: heel mooie collectie van moderne kunst die net niet té is
  • Keukenhof: lijkt een plattoeristische attractie maar als je op een mooie dag kan gaan in het bloeiseizoen is het net niet té kneuterig en zeker prachtig om de kleuren te bewonderen. Een heel positieve verrassing als je in die periode Amsterdam met kinderen bezoekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *