Top 5 Dublin met kinderen

Wat doe je tijdens één dag of twee dagen in Dublin met kinderen, als aftrap voor een Ierland rondreis? Naast het wennen aan het Ierse accent en het links rijden is dit voor mij de top 5 voor Dublin met kinderen.

Dublin, view – Dublin met kinderen

Dublin-centrum

  1. Trinity college met de oude bibliotheek

Een pronkstuk dat niet mag ontbreken op je citytrip in Dublin met kinderen. Het “Book of Kells” zal hen mogelijk minder boeien maar de rust van de oude campus in de drukke stad met de historische bibliotheek is zeker de moeite waard. Het is een stille oase die ontzag inboezemt voor de wereld van de academische wetenschap.

Trinity Library, Dublin met kinderen
  1. Temple Bar

Ook al mogen de kinderen nog niet uitgaan tot een gat in de nacht, als je Dublin met kinderen bezoekt is een vooravond flaneren door Temple Bar een must. Je kan je er vergapen aan de oude straatjes met de mooie geveltjes en genieten van de losse sfeer. En gegarandeerd: elke keer je terug in België een Irish pub passeert, zal je herinneringen ophalen aan je bezoek aan Dublin met kinderen.

  1. Fietstocht in Phoenix Park

Wat mij betreft, mag je de zoo gerust laten links liggen maar het park zelf is de moeite waard. Het is één van de grootste parken van Europa met verschillende leuke zaken om te bezoeken. Je kan hier zalig fietsen: de fietsverhuur vind je aan de hoofdingang aan de oostzijde en ze hebben ook kinderfietsen. Helm aan te raden want het is eerder mountainbike dan gewoon fietsen, zeker als je graag de wilde hertjes wilt spotten.

Herten in het wild, Dublin met kinderen
  1. Wandeling door Dublin met onder andere Ha’penny bridge.
    Deze brug is genoemd naar de halve penny die je vroeger betaalde om hier over te steken. Het is nu een romantische leuke blikvanger over de Liffey.
  2. Chimney viewing toren

Geniet van de view vanop deze 244 stappen hoge toren. Deze ligt naast de Jameson distillerij, de toegang krijg je via The Generator hostel ernaast. Neem water mee want het wordt pittig en warm. Een mooie sportieve uitdaging. Nadien kan je jezelf trakteren op een fris drankje, zoals een lekkere Jameson, Guiness of iets anders.

Buiten Dublin

Rondom Dublin raad ik volgende uitstapjes aan:

  • Malahide Castle: een leuke uitstap met prachtige vlinder-serre en fijne elfenwandeling/zoektocht, ideaal voor kinderen.
  • Newgrange: oude tombe net ten noorden van Dublin, ouder dan Gizeh en Stonehenge. Neem hier wel wat tijd voor want je mag niet zelf gaan rondstruinen over het domein: je moet je aan de uren van het vervoer ter plekke houden.
Butterfly garden, Malahide, Dublin met kinderen

Voorbereidingen voor Dublin met kinderen

Budgettip: boek even buiten het centrum: op de ring heb je prima hotels. Goede busverbindingen linken het stadscentrum met de buitenrand: aanrader boven de auto want het is duur en niet makkelijk gezien het links rijden.

Ook in Dublin heb je hop-on hop-off bussen maar de stad is prima te voet te verkennen. Het ligt allemaal op een boogscheut van elkaar en zo snuif je de sfeer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *