Disneyland tips voor een geslaagd weekendje

Het stond al lang op ons verlanglijstje en we besloten om, ondanks de geplande verbouwingen toch door te duwen en het in te plannen. Een weekendje Disneyland Parijs. Ik schrijf hier enkele algemene Disneyland tips neer.

In feite wilden we voor 2020 al gaan maar toen kwam Corona. Achteraf bezien zijn we blij dat we het nu pas deden. Waarom lees je hieronder.

Disneyland Parijs: tips

Disneyland Parijs: tips

Het vervoer

wij gingen uiteindelijk per trein. We wonen op een half uurtje van het station van Rijsel en vandaaruit is het een uurtje per tgv. Boek je tickets vroeg op voorhand en kijk uit voor goede uren. Ook vanuit Brussel en Amsterdam zijn er rechtstreekse hogesnelheidstreinen.

Naast het ecologische aspect, was het comfort het argument: geen stress rond de Parijse ring en geen parkingzoektocht. Ook al is parking inbegrepen als hotelgasten, er bleken bovendien ook heel weinig laadpalen te zijn op het park. Als je met een elektrische auto gaat, wil je toch niet je dag onderbreken om te gaan checken of je kan laden.

Het station is werkelijk aan het park. Je komt aan op 50m van de toegangspoorten. Ik durf wedden dat je veel verder moet stappen om te parkeren.

De kostprijs van de trein is niet min maar tel je diesel/laadbeurt en tol ook maar even na. En bovendien is het heel duur parkeren als je enkel voor een dagje gaat.

Opgepast wel: als je vanuit Rijsel wilt vertrekken, is ook daar de parkingprijs geen lachertje.

Volle twee dagen

Wijj boekten één nacht, maar ook de eerste dag mag je al genieten van het extra uurtje als hotelgast. Concreet: in deze maanden mag je dus al om 8u30 binnen, waar de dagjestoeristen om 9u30 binnen kunnen. Reken dat mee in je reistijd zodat je van dit rustige moment kan genieten. Hou er rekening mee dat je wel degelijk vanaf 8u10/15 door de eerste controles kunt gaan zodat je zeker om 8u30 vooraan in de rij van de controle staat want zelfs al gingen wij in een “rustige” periode: de grote fans staan om 8u al aan de poortjes te wachten.

Wij verbleven in Hotel Cheyenne. Er zijn verschillende Disneyhotels:

  • Disney hotel: het meest chique (en dus dure) maar nu in renovatie

De vier sterren hotels:

  • Het NY hotel, nu vernieuwd naar Marvel hotel
  • Het Newport Bay hotel (Mickey en Minnie thema), aan de vijver

Deze bevinden zich op het Disney hotel na, het dichtst bij de parken. Er zijn bussen maar je kan evengoed wandelen.

De driesterrenhotels liggen ietsje verderop : 

  • Sequoia Lodge: in Bambi-bossen thema
  • Het Cheyenne hotel  (Woody thema): hier kan je voor een kleine toeslag kiezen voor kamers in het rustige, vernieuwde deel

En dan tenslotte het tweesterrenhotel Santa Fe, met het Cars- woestijn thema. Er is dan ook nog het blokhuttencomplex van Davy Crocket.

Er is een gratis bagageservice: je laat daar ‘s ochtends je bagage achter zodat je die niet hoeft bij te houden (vb als je per trein komt). Ook de laatste dag kan je die daar achterlaten. Je kan ook betalen voor een transfer heen en terug naar het station van je bagage, maar dat vonden wij nogal prijzig.

Je kan ook overwegen om buiten het park te verblijven. Reken echter mee dat je als hotelgast vroeger in het park mag en dat je direct je tickets mee in je verblijf boekt. Het prijsverschil is dan niet meer zo groot met de hotels en B&Bs eromheen en het moet gezegd: het geeft toch een tikkeltje meer magie in die Disney hotels.

Verleng je verblijf

Wat we wel deden, was al de avond ervoor aankomen en buiten het park overnachten. Net omwille van het rustig starten aan de dag. Er liggen verschillende goedkope hotelletjes langs de RER lijn. Je komt aan in het station van het Disneyland Park maar daar is direct de metro ook en als je een hotelletje op die lijn boekt, dan kan je de volgende ochtend al direct heel vroeg zonder vroeg op te staan, aan de poorten.

Ga niet te jong

Je doet het zoals je wenst, maar wij vonden deze leeftijd ideaal: groot genoeg om alles te mogen beleven maar nog klein genoeg om van de magie te genieten. Vele spectaculaire attracties zijn niet voor kleuters en echte kleuterattracties zijn daardoor ook beperkt. De mooie inkleding en de disney karakters dat je kan ontmoeten, de parades : ik kan me voorstellen dat pubers daar hun neus voor optrekken (tenzij het échte fans zijn)

Bovendien is het voordeel dat je daardoor gaat met kinderen op een leeftijd dat je de single rider kunt nemen. Zo haal je alles uit je verblijf: skip de rij. 

Je kan veel geld uitgeven aan fast lane tickets maar dan kan je natuurlijk wel de attracties op een mum van tijd beleven. Wat wij echter een meevaller vonden, waren de “single rider” voordelen. We gingen daar aanschuiven en spaarden zo snel een half uur tot meer per attractie wachttijd uit. Ok, je bent gesplitst in de attractie en beleeft het niet samen maar als je kinderen groot genoeg zijn, kan het zeker de moeite waard zijn. 

De attractie Ratatouille en Spiderman hebben typisch, ook in het laagseizoen, een wachtrij van 50 minuten en door de single rider hadden wij al een plekje na 20 minuten. Als je als gezin met twee volwassenen gaat, laat je de eerste volwassene eerst gaan, de tweede volwassene sluit de rij af en zo zijn de kinderen ook nooit alleen: niet in de wachtrij, niet in het buiten komen.

Disneyland tips budget

Uiteraard is dit een kostelijk weekendje weg. Het is een herinnering om nooit meer te vergeten maar met dat budget, als je alles optelt, ben je wel een arm en een been kwijt. Disneyland tips qua budget vind je hier op de blog.

in elk geval: als je gaat: geniet met volle teugen want het is zo’n mooi park en een mooie belevenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *