Budget voor een weekendje Disneyland Parijs

Natuurlijk weet iedereen dat de parken van Disneyland tot de duurste van Europa horen. Er blijven slapen is dan ook een luxe-uitstapje. Nu we het deden met twee kindjes van 9 en 10 en blij terugblikken op een mooie gezinsherinnering, deel ik graag even hoe wij het aanpakten. En hoe het budget voor een weekendje Disneyland Parijs kan onder controle gehouden worden… of net niet.

Je kan echter gerust nadenken om het iets goedkoper te maken.

Tips om je budget voor een weekendje Disneyland Parijs iets budgetvriendelijker te houden

Tip 1: Kies waarop je bespaart

Wat is voor jou belangrijk als je aan Disneyland Parijs denkt? 

Is het de charme? Dan is het de geheelervaring die meetelt, inclusief ontmoetingen en het hotel. 

Zijn het de spectaculaire attracties? Dan kan je evengoed naar een park in België gaan en je de reis besparen.

Wil je alle attracties in hun unieke setting ervaren? Dan wil je misschien wel een fast-lane-ticket overwegen.

Tip 2: waar overnachten en het budget

Er is een significant prijsverschil tussen de hotels, die van 5 tot 2 sterren variëren. De luxe in de hotels is navenant. Bedenk wel dat je er natuurlijk niet zo lang zult zijn: je bent voornamelijk in het park.

Je kan ook overwegen om buiten het park te verblijven. Reken echter mee dat je als hotelgast vroeger in het park mag en dat je direct je tickets mee in je verblijf boekt. Het prijsverschil is dan niet meer zo groot met de hotels en B&Bs eromheen en het moet gezegd: het geeft toch een tikkeltje meer magie in die Disney hotels.

Tip 3: de fast lane

Je kan veel geld uitgeven aan fast lane tickets maar dan kan je natuurlijk wel de attracties op een mum van tijd beleven. Wat wij echter een meevaller vonden, waren de “single rider” voordelen. We gingen daar aanschuiven en spaarden zo snel een half uur tot meer per attractie wachttijd uit. Ok, je bent gesplitst in de attractie en beleeft het niet samen maar als je kinderen groot genoeg zijn, kan het de moeite waard zijn.

Hoe pakten wij het aan qua budget voor een weekendje Disneyland Parijs?

Het eten

We kozen bewust om eten van thuis mee te nemen voor een deel. Zo vonden wij het ontbijt in het hotel duur: we namen zelf een ontbijt on the go mee van thuis en aten dit op onderweg naar het Park. Dat spaart al 100 EUR uit voor een gezin van vier. Zo hadden we ook tussendoortjes en flesjes water mee: een tussendoortje zit altijd boven de 4-5 euro en flesjes water vind je niet onder de 3,5 EUR. Helaas is door Corona het “hervulbeleid” aan de kraantjes nog niet heropgestart. 

De eerste dag hadden we ook een picknick mee, die we opaten in de rij van de populairste attracties. Voor de tweede dag had ik dat niet geriskeerd, gezien er geen koelkast was op de kamer.

Je kan in de Disney Village ook gerust lunchen in een snackbar aan iets “democratischere” prijzen maar hou er rekening mee dat je dan best wel wat extra afstapt: de afstanden die je zo aflegt en de wachttijd om weer binnen te gaan, lopen gauw op.

Dat is al een eerste tip om je budget voor een weekendje Disneyland Parijs onder controle te houden.

Het hotel en je budget

We waren prima tevreden over het Cheyenne hotel. Nachtrust is wel belangrijk dus we namen een kleine toeslag voor een kamer in het vernieuwde en tegelijk rustigere deel. Zalig stil na een hele dag in Disney muziek, we sliepen als een roos. Je moet een beetje verder wandelen dan de viersterrenhotels maar dat is best overkomelijk.

Het vervoer

We boekten heel vroeg tickets met de TGV vanuit Rijsel waardoor we geen brandstof of tol moesten betalen. Samen met het comfort woog dat voor ons zeker door.

De kleine uitgaven ter plaatse: pas op voor het budget!

Het is verleidelijk om veel kleine uitgaven ter plaatse te doen. Dat kozen wij bewust niet te doen. Dus geen foto-pass voor ons waarmee je de foto’s vanop de attracties (gillend in een bakje) digitaal kunt verzilveren. Bewust nadenken welke herinnering we meenamen en dus waar we veel plezier aan konden hebben. Geen betalende shows maar wel een gratis show en parade. Niet om de enkele uren een hapje en een drankje. Op het einde bewust een herinnering uitkiezen met een beperkt budget. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *