Citytrip in Luik met kinderen

Wat te doen tijdens een citytrip in Luik met kinderen? Ik geef je een top 5 voor een behapbare tweedaagse verkenning van deze stad on fire.

Luik, de vurige stad

Luik wordt ook la ville ardente, de brandende of vurige stad genoemd. Dit zou gelinkt zijn aan het temperament van haar inwoners. Voor mij was het niet de eerste keer dat ik in Luik was, maar wel de eerste keer als toerist.
Luik, hoofdstad van de gelijknamige provincie, is minder gekend maar zeker de moeite waard om één of meerdere dagen in door te brengen. Het kan ook prima gecombineerd worden met enkele dagen Ardennen of Oostkantons.

Luik Guillemins, de ideale uitvalsbasis voor een citytrip in Luik met kinderen

Hoe naar Luik reizen voor een citytrip

Mijn persoonlijke mening is dat je best naar Luik gaat per trein. Je hebt er drie stations en Guillemins is het best verbonden met de rest van het land. Bovendien is parking er duur en de stadhotels hebben zelden parking. In de stad zelf kan je bovendien makkelijk per bus of te voet rondtrekken. Je hebt er ook deelsteps. Een citytrip in Luik met kinderen start dan ook het best bij je thuis, op de trein. Kinderen tot 12 zijn gratis op de trein en hier lees je met welk biljet je best reist.

Montagne de Bueren, een sportieve uitdaging die niet mag ontbreken op je citytrip in Luik met kinderen

Top 5 voor een citytrip in Luik met kinderen

  1. Montagne de Bueren: de wijk Bueren ligt tegen de helling van de citadel en je komt er boven met zo’n 377 trappen. Op een heldere dag zie je hoe de Maas zich door de stad kronkelt en verder. Geef nog een extra duwtje voor het uitzichtpunt wat verderop!
  2. Het aquarium van de Luikse universiteit langs het water is zeker de moeite waard. Het begint in een ietwat uitgeleefde verouderde zaal met opgezette dieren en is niet zo heel groot maar wel de moeite en leuk om te doen. Tip: een familieticket is verkrijgbaar aan de kassa.
  3. Het station Luik Guillemins. Zoals ik hierboven schreef: deze citytrip in Luik met kinderen start best aan je achterdeur. Reken bij aankomst al op de nodige wauws: dit knap staaltje architectuur is een echte blikvanger, ook in het donker. Tip: hier vlakbij zit een gloednieuw Ibis Styles hotel dat je goedkoop een leuke overnachting bezorgt voor je citytrip in Luik met kinderen: ze hebben namelijk ideale familyrooms en een zalig ontbijt.
  4. Shoppen! Luik heeft een mooi aanbod aan shopping: zowel buiten in open lucht in de Carré als met haar drie grote galerijen: Saint Lambert, Mediacité en Belle-ile. Geen gebrek aan winkels en restaurantjes. Je kan hier zeker je portemonnee leeg laten lopen. Hou je meer van retro? De grootste markt van België is op zondag langs de oevers van de Maas te vinden (la Batte).
  5. Parc La Boverie met het museum. Een leuk natuurstukje op het eiland in de Maas met een heel knap museum. Op dit moment is er de tijdelijke expo Inside Magritte maar ook de vaste collectie loont zeker de moeite.
Aquarium van Luik

Praktisch voor een citytrip in Luik met kinderen

Wij namen de trein naar Welkenraedt, die Gent en Brussel met deze stad verbindt.

We sliepen in de Ibis aan het station, waar we ook ontbeten. We aten in de avond in de wijk Guillemins in de Brasserie de Liege en deden de stad te voet en per bus.

Een citytrip in Luik met kinderen is dus zeker een leuk idee voor een weekendje weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *