Picknicken-de-luxe als alternatief voor een restaurantbezoekje: waarom niet?

nic

Een prachtige zomer, geen wolkje aan de lucht, hét moment om lekker op stap te gaan. Dan ben je al eens op zoek naar de ideale plek om met de kinderen te eten, niet?
Maar wat als dat restaurant tegenwoordig ook op elke denkbare plek kan gecreëerd worden? Als het mooi weer is, lijkt het mooiste plekje om te eten met de kinderen immers je favoriete of nog te ontdekken stadspark, liefst met hippe speeltuin of een provinciaal domein, met een zuchtje wind dat het picknickdeken doet opbollen.
Je leest het goed, wij gingen picknicken en tegelijk uiteten. In Kortrijk kan je sinds kort een piekfijne picknickmand ophalen en dan verder trekken naar je zelf geselecteerde plekje. Wij kozen voor het Begijnhofpark omdat dit ideaal ligt op de route van Play Kortrijk, een eigenwijs kunstfestival dat de stad deze zomer inpalmt.

Met wie testte ik deze picknick uit?
Y., 6 jaar, altijd zin in een uitje en al ongelooflijk enthousiast als je het picknickdeken nog maar uithaalt.
Z., 4 jaar. Zonder hem zou opvoeding bij ons thuis een lachertje zijn, dus blij dat hij ons af en toe wat uitdaagt en wat zout toevoegt aan ons leven. Een kritische lieverd die wat extra motivatie nodig heeft voor alles wat hem weghaalt van zijn legoconstructies.
Uiteraard ook X., die een ruime picknickervaring er heeft op zitten sinds 35 jaar en mezelf, altijd blij om op zondagmiddag eventjes de voetjes onder tafel te kunnen steken. Spreekwoordelijk dan in dit geval.

 

Nic & Nikki Picnic service
Het concept is eenvoudig: je bestelt enkele dagen vooraf via het contactformulier op de site of gsmnummer en je haalt af op het gekozen moment. Zelf hoef je aan niets te denken: glazen en bestek, picknickdeken, natte doekjes voor de plakkerige handjes tot een aansteker voor het romantische kaarsje erbij: alles is voorzien. Nadien zet je het kratje weer af wanneer jij kiest.

Eerste indruk
Op zondag gaan aanbellen bij een privéwoning met 2 hongerige kleuters in de auto achter je, dan hoop je toch wel dat de afspraak zal behouden blijven. En ja hoor, gezwind wordt de deur opengedaan, je pakket wordt overhandigd met een kleine uitleg erbij en de koel te houden zaken worden voor jou in de koffer geplaatst. Geen rieten mand met geruit stofje aan de binnenkant maar een hip kratje en papieren zakjes voorzien van het logo. Het pakket is compleet en wij zoeven naar onze bestemming om te beginnen uitpakken.

Bediening
Niet bestaande, uiteraard. Alles is mooi voorbereid in aparte potjes, voor de kindjes is alles zo klaar en voor de volwassenen kies je zelf nog even het beleg op je bagel. Een menu en handleiding voor de bagel te beleggen is zelfs inbegrepen, voor mocht je even het noorden kwijt zijn bij het uitpakken.

The food
Lekker! Wij kozen voor de Deluxe picknick zonder extra’s en voor de kinderen evident genoeg de kids-formule. Daarvoor krijg je een lekkere aperitief voor het hele gezin, inclusief zelfgemaakte dipsaus. Voor de kinderen volgen dan enkele zachte broodjes, voor de ouders een bagel met beleg naar keuze en een hippe saladbowl. bow

bag

Om af te sluiten volgt een versgemaakte pannacotta voor de ouders. Misschien mogen ze voor deze laatste gang voor de kinderen nog iets origineler/gezonder zoeken dan een koekje met een zakje snoepjes, maar ze vonden het zelf in elk geval top en bovendien kon dat zakje snoep zo mee de glijbaan op, makkelijk zat.

panGoed voor met kinderen?
Je hoeft aan niets te denken, de kindjes vinden het een magische belevenis, je kan lekker romantisch doen met de fles bubbels en je hoeft niet bezorgd te zijn over luidruchtige kinderen die de tafel kunnen omverwerpen uit enthousiasme. Je kiest zelf hoeveel je wenst te spenderen, of je een formule “on the go” wilt (fietstochtje, iemand?) en je locatie.
Als zelfs onze jongste enthousiast was, dan weet je dat dit de test van de meest kritische gebruiker heeft doorstaan en zeker wel beantwoordt aan alle criteria om een lekkere maaltijd te beleven met het gezin.
De enige opmerking dat we kunnen geven is dat het niet goedkoop is qua formule maar we hadden eigenlijk nog over, dus tekort heb je zeker niet.

Extra pluim voor:

pakDe ecologische toets met het aparte vuilzakje en de papieren verpakkingen.

Praktisch
Nic&Nikki Picnic service, Kortrijk. Twee dagen op voorhand reserveren dus best even wachten op het weerbericht en als die een stabiele voorspelling geven, kan je plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *